fbpx
Picture of Dhyan Meinoud

Over Dhyan Meinoud

 

Meditatie voordelen:

  • Beter bestand tegen stress
  • Minder piekeren
  • Meer creativiteit
  • Beter slapen
  • Leven vanuit je essentie
  • Authentiek zijn
  • Rust in je hoofd
  • Leven vanuit een open hart, in openheid, in het nu.

Dhyan Meinoud

Ik mediteer sinds 2003 en ben begonnen met Goenka Vipassana in Dharamsala in India. Na enkele jaren intensief Goenka Vipassana ben ik in 2007 begonnen met de meditatie “Self Inquiry” van Ramana Maharishi. Dit is mijn standaard meditatie beoefening daarnaast beoefening ik Hathayoga, Pranayama, Dharana en Bonpo Dzogchen.

Door de jaren heen volgde ik verschillende mindfulness opleidingen en bezocht ik retraites van verschillende tradities in verschillende landen.

“De stilte is de ontmoeting, in het moment, in het nu, zonder weerstand, zonder oordeel, zonder verhaal”  – Dhyan Meinoud-

 

Gebruik van meditatie /mindfulness in de dagelijkse praktijk

Mindfulness / meditatie is niet alleen als je op een kussen zit. Het is juist ook opmerkzaamheid in ons dagelijks leven.  En je hebt de oefening op je meditatiekussen of stoel nodig om het in je dagelijkse leven toe te passen.

Ik woon in Amsterdam en het is fijn om door de stad te lopen en op hetzelfde moment “mindfulness” te beoefenen.

Het voelt aan als connectie maken met jezelf. In dat moment valt de drukte om je heen weg en is er stilte niet alleen in het hoofd en ook om je heen. Er treed een verstilling op waar het net lijkt of alles vertraagd en is er stilte of rust.

 

Retraites

Sinds 2003 doe ik bijna elk jaar een stilte retraite. In 2018 heb ik een verdieping gemaakt.  En 3 lange retraites gedaan van 30 dagen (2x) en 59 dagen in Mexico, Guatamala en India. Tussen de lange retraites heb ik wat kortere retraites gedaan. In 2018 ben ik in totaal 5,5 maand in stilte geweest. Ik heb jaren gereisd, deze reizen kleuren mijn ervaringen met weerstand, meditatie en stilte.  Ik ben geïnspireerd door Non-dualiteit en Dzogchen.

Tijdens 5,5 maand in stilte in 2018 is het inzicht gekomen om meditatie en de stilte met jullie te delen.  Leven vanuit je eigen kern met een achtergrond van stilte.

 

Mijn Inspiratie

komt o.a. van: Ramana Maharishi, Sahaja, Mooji, Llewelyn Vaughen Lee, Lopon Tenzin Namdak Rinpoche, Prem Baba, Dzogchen, Hafiz en Rumi en vele andere leraren.


“Innerlijke stilte geeft rust, inzicht en inspiratie om te dealen met de problemen en uitdagingen in het moment. Zonder daar weerstand aan te bieden” – Dhyan Meinoud

Je kan mij ook volgen op instagram en facebookpage:

Instagram: meinoud_dhyan_rijnen

Facebook page: Stilteweekend

Mjjn online les in Mindfulness, Pranayama en Nidrayoga via zoom.   klik hier

En geef een 21 dagen meditatie cursus  wil je ermeer over weten kijk dan hier

 

WhatsApp WhatsApp us